vrijdag 11 november 2011

Caballa con ensalada de remolacha y chutney de rubarbo

Caballa con ensalada de remolacha y chutney de rubarbo
Door: Padawan
Goed voor een 3de plek



Makreel schoonmaken en fileren.





(Let op dat je wel alle graten eruit haal)

Daarna met wat grof zeezout en peper bestrooien.
Makreel indirect op de BBQ een minuut of 20 tot dat hij gaar is

Rode bietensalade,

Ingrediënten:
1 bekertje Griekse yoghurt
1/2 eetlepel citroensap
1/2 eetlepel olijfolie (extra vierge)
mespuntje kaneelpoeder
1 teentje knoflook
2 takjes peterselie
300 g gekookte rode bieten
zout en peper naar smaak

Bereiding:
In kom yoghurt, citroensap,olijfolie en kaneelpoeder door elkaar roeren.
Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie fijn hakken en erbij doen.
De bieten even indirect laten roken op de BBQ, aflaten koelen, pellen en in kleine blokjes snijden. Bieten door yoghurtmengsel scheppen en opsmaak brengen met wat zout en peper.

Rabarberchutney:

Ingrediënten:
250 g rabarber
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui gesnipperd
1 volle eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel suiker
flinke scheut sinaasappelsap
wat zout en peper

Bereiding:
Maak de rabarber schoon, snijd de harde uiteinden eraf en trek eventueel harde nerven weg. Snijd de stengels in stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Doe er een flinke scheut sinaasappelsap en de suiker erbij en schep de rabarber erdoor heen. dit laten doorkoken tot dat de rabarber zacht is geworden. Doe vervolgens de kerriepoeder erbij en breng op smaak met wat zout en peper. Pureer dit mengsel tot een glade saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten